Planera ditt äventyr och vi hjälper dig att genomföra din drömresa

Alpina expeditioner i Svalbard

Svalbard är en fantastisk plats för toppturer och expeditioner för alla nivåer. Trots sitt arktiska läge är Svalbard lätt att nå, men ändå kan man njuta av total vildmark.
Våra skid expeditioner i Svalbard äger rum i maj och juni när det fortfarande finns gott om snö kvar. Under våra turer färdas vi genom den fantastiska Arktiska naturen med glaciärer, spetsiga bergstoppar och ändlösa öppna landskap med arktisk djurliv.

Strandhugg längs Norska Kusten

Längtar du efter att göra den fantastiska resan längs den Norska Kusten. Denna resa gör vi vanligtvis vår eller höst, på vägen upp eller ner från Svalbard.
I de sagolika fjordarnas stillhet, får man ro att fintänka.
Vi gör strandhugg vid små pittoreska fiskelägen, studerar det sprudlande fågellivet och får möjlighet att prova fiskelyckan, medan vi njuter av de storslagna snötäckta fjällen och den vilda vackra naturen.

Landet med de kalla kusterna – Svalbard

Mitt emellan Norge och Nordpolen ligger ögruppen Svalbard. Med sina orörda vildmarker utgör det här Arktiska området, ett av världens mest exotiska och spännande resmål. Att resa i polartrakterna är en magisk upplevelse.
En unik möjlighet till nära möten med Norra Ishavets vilda invånare i deras egen miljö.

Utforska Isbjörnens rike

En blåskimrande glaciär under midnattssolens mjuka sken. Sälar, fåglar och valrossar bland isflaken och kanske om vi har tur, en isbjörnshona med ungar som sakta tassar över packisen.
En värld som nu allvarligt hotas av den globala uppvärmningen. Svalbard lämnar ingen oberörd, det är därför våra fartyg fortsätter att göra polarexpeditioner här varje sommar.

Skottland, Hebriderna och Caledonia kanalen

Upplev de isolerade öarna i Inre och Yttre Hebriderna, platser som den sagolika ön lona, den spännande grottan ”Fingals cave” på ön Staffa, St. Kilda och andra vackra platser dit få besökare når. Våra fartyg är precis lagom stora för att kunna ta sig igenom den trevliga Caledonia-kanalen med dess 29 slussar.

Några av Skottlands finaste golfbanor finns längs den 100 km långa kanalen. Whiskyälskare kan få ett smakprov på denna skotska nationaldryck, när vi besöker några av de små destillerierna. Här känner man historiens vingslag bland sagoslott och uråldriga borgar.

Professionella fotoresor & workshops

För yrkesfotografer som vill arrangera en riktig fotoexpedition eller workshop är våra fartyg det perfekta verktyget. Gruppen har exklusivt hela fartyget till sitt förfogande och kan lägga ut resan hur de vill. På Svalbard kan vi på MS Origo erbjuda singelhytt till alla 12 deltagarna vilket underlättar för dem med mycket fotoutrustning. På MS Malmö finns 6 dubbelhytter tillgängliga. Alla hytter är utsideshytter med öppningsbara hyttfönster, vilket ibland ger goda fotochanser. Två zodiaker (gummibåtar) står också till förfogande

Utbildnings- & forskningsexpeditioner

Som ”Special Purpose Ship” är M/S Origo och MS Freya certifierade att segla med 24 deltagare/expeditionspersonal. Detta gäller för forskningsgrupper, vetenskapliga expeditioner eller institutioner som sysslar med fältarbete och utbildning.

Valskådning – Fotografering- Snorkling

Lofoten i norra Norge är en av de vackraste platserna i Europa. Denna resa är intressant för alla som är gillar att följa Späck-huggare, Knölvalar, Havsörn, Norrsken, Älg och ett spektakulärt vinterlandskap på nära håll. Den bästa tiden på året för detta är november och januari, till slutet av februari när sillstimmen går till längs kusten.

Skapa ditt eget äventyr

Specialkomponerade resor är ett oslagbart sätt att dela och fira speciella tillfällen med familj och vänner, en oförglömlig födelsedag, bröllopsdag eller kan man tänka sig en mer exotisk bröllopsresa. Idealiskt för grupper med speciella intressen, VIP möten, eller för företagets ”kick off”.
Vare sig resan är en eller flera dagar är allt du behöver göra att kontakta oss och chartra något av våra fartyg, välja resmål och samla ihop ditt resesällskap. Vi organiserar och du fångar dagen.

MS Origo som skolfartyg

MS Origo har många års erfarenhet som skolfartyg. Under vinterhalvåret samarbetar vi med både Chalmers Universitet, Sjöfartsgymnasiet i Göteborg och Sjösäkerhetsskolan på Öckerö.
Men det finns tid och plats för fler skolor och mer utbildning.
Vi månar om återväxten inom sjöfarten och möjligheten för blivande unga sjömän att få sin praktik på riktiga fartyg.